Katsastukset

Seuran jäsenen veneen tulee olla katsastettuna seuran rekisteriin. Katsastusten ja rekisteröinnin jälkeen voit käyttää seuran lippua ja viiriä. Useat vakuutusyhtiöt myöntävät alennusta katsastetusta veneestä. 

Mutta mikä tärkeintä - katsastamalla veneesi säännöllisesti varmistut samalla sen merikelpoisuudesta. Katsastuksen hoitaa aina koulutuksen saanut, kokenut katsastaja.

Katsastus koostuu normaalista vuosittain tehtävästä vuosikatsastuksesta ja joka viides vuosi tehtävästä runkokatsastuksesta. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa maalla ja sen erikoiskohteena on veneen rungon ja läpivientien kunto. Vuosikatsastus tehdään veneen ollessa vesillä ja siinä käydään läpi katsastusvarusteet ja veneen sekä varusteiden kunto. Veneen on vuosikatsastusta tehdessä oltava kulkupelpoinen, eli kaikki varusteet paikoillaan ja toiminnassa.

Lisäksi jokaiselle omistajaa vaihtaneelle veneelle sekä seuran rekisteriin ensimmäistä kertaa katsastettaville veneille on tehtävä runkokatsastus.

Vuodesta 2015 alkaen Suomen Purjehdus ja Veneily -liitto hyväksyy hätämerkinantovälineiksi myös tietyt LED-käyttöiset valaisimet oheisen ohjeistuksen mukaan.


Katsastusajankohdat 2021

Ilmoittatuminen katsastuksiin on päätynyt 21.3.

Runkokatsastukset :

Lauantai 17.4. klo 10-16 ja lauantai 24.4. klo 10-16


Vuosikatsastukset:

Lauantai 23.5. klo 10-16 ja lauantai 5.6. klo 10-16

Lisätietoja katsastuksista

Runkokatsastus

Viralliselta nimeltään Peruskatsastus  tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Seura voi myös vaatia peruskatsastusta aina kun siihen katsotaan olevan aihetta. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori. Huomioi että venettä, joka saapuu seuraan kesken kauden, ei tarvitse nostaa runkokatsastusta varten, vaan se tehdään seuraavan talvehtimisen yhteydessä.

Vuosikatsastus

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet sekä mahdolliset seuran ja liiton painopistealueiksi määräämät kohdat. Samalla veneenomistajalla on mahdollisuus kysellä katsastajalta neuvoa koskien veneen turvallisuutta ja ylläpitoa. 

Katsastusohjeet

Katsastuksen suorittavat seuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla. Tällöin veneen omistaja on velvollinen toimittamaan katsastusasiakirjat oman seuran rekisteriin.
Olethan siis yhteydessä omaan seuraasi, kun haluat tiedustella katsastuksesta. 

Katsastusluokkakohtainen lista kohteista ja vaursteista löytyy SPV:n sivuilta

Pernajan saariston merenkävijät ry | Pernå Skärgårds Kryssarklubb rf | 2021 | Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita